Slik pynter du til babyshower

Rosa ballong girlander i forskjellige nyanser pluss gullballonger
Røde og rosa ballonger, pom-poms og girlander henger i taket
Brun stor bamse kikker opp av hvit eske med pastellfargede ballonger bak

Vi gir deg dekorasjonstipsene du trenger for å skape en helhetlig og søt stemning for den blivende mor.

Idet dere roper «overraskelse!» noen få uker før fødselen, vil det være liten tvil om hva som skjer. Likevel er det ekstra hyggelig for den høygravide om hjemmet eller lokalet dere skal være i er pyntet for anledningen. I tillegg til å skape en stemningsfull ramme rundt festen, er det at dere har lagt ned tid og energi på å pynte en kjærlighetserklæring i seg selv.

Det skal ikke så mye til for å gjøre et rom klart til babyshower, men om dere vil slå på stortromma er det er også lov og gå helt bananas! Din gode venninne skal tross alt snart sette et nytt liv til verden. 

Her er syv tips til hvordan du forvandler et helt vanlig rom til en babyshower-drøm.

1. Ballong-bonanza

Ballonger hører med til babyshower! Enten du velger farge på dem etter kjønnet på babyen eller holder det mer nøytralt, er ballonger med på å sette stemningen.

Den enkleste løsningen er å binde mange ballonger til en tråd og feste klyngen av ballonger i taket eller døråpningen. Bruk gjerne ballonger i forskjellige former og farger.

Vil du være litt mer kreativ kan du for eksempel feste ballonger i en remse, og legge den på midten av bordet som en løper. Eller hva med å kjøpe inn tyll og binde rundt ballongene, og la dem henge én og én?

2. Pynt med gavene

Gavene til den lille er ofte så søte at de gjør seg som dekorasjon i seg selv. I stedet for å pakke inn de bittesmå klærne kan du feste en snor langs den ene veggen og henge opp klærne med klesklyper.

Du kan også henge dem opp på søte kleshengere på et stativ. Hengerne er flotte gaver som også kommer godt med når barnerommet skal innredes.

Skal du gi bort en teddybjørn eller et kosedyr, kan også disse fungere som pynt. For eksempel kan bamsen festes etter armen fra en klynge ballonger som henger fra taket, slik at det ser ut som bamsen daler ned fra skyene, eller puttes i en eske hvor den titter ut.

Bord med popcorn, hvite blomster og pom poms.
Bord med popcorn, hvite blomster og pom poms. Girlander og gull-ballonger henger fra taket.
En grønn kake med pynt på

3. Girlandere gjør susen

Girlandere er en effektiv dekorasjon som gjør ethvert rom klart for selskap på null komma niks. Her er det bare å gå til innkjøp av så mange du vil og feste dem på veggene og på tvers av rommet, hengende fra taket. Det kan aldri bli for mange girlandere på en babyshower!

Girlandere er også veldig enkle å lage selv. Alt du trenger er en snor, saks, lim og stoff, papir eller filt, og så kan du skrive personlige hilsener på eller pynte dem med glitter og farge etter eget ønske.

4. Praktiske dekorasjoner

Selv de meste praktiske ting som bleier og kluter kan fungere som pynt i en babyshower. Og det finnes mange alternativ til den tradisjonelle bleiekaken.

For eksempel kan du rulle sammen ti bittesmå bleier og sette dem inntil hverandre til de danner en slags kubbe. Bind dem sammen med et bredt bånd, og pynt bunten med blomster, sløyfer eller med søte figurer og bruk som borddekorasjon.

Det samme kan du gjøre med sammenrullede gulpekluter. Dette er ting de kommende foreldrene garantert vil trenge mange av.

En annen morsom dekorasjon er å lage et sokketre. Plukk kvister i skogen, eller kjøp en bunt på en plantebutikk. Sett dem i en vase, og heng én og én babysokk fra «treet» med klyper. Så er det bare å høste av treet når babyen skal skiftes på.

5. Delikat drikkestasjon

Lag en drikkestasjon som også er en fryd for øyet. Sett fram hjemmelaget lemonade som du pynter med isbiter, mynte, lime, sitron frosne bær eller spiselige blomster.

Servér drikken fra store gjennomsiktige karafler eller krukker med tappekran, som du setter på et eget bord.

La gjestene forsyne seg selv, enten i lekre glass eller plastglass med sugerør, eller rett og slett med tåteflasker – hvis du virkelig skal sette et babypreg på dagen.

Dame i blå genser holder glassdispenser med lemonade med sitron
"Ready to pop" popcorn og snacks på et bord
Plastbokser som er fylt med godteri

6. Lekker snacks

Alt som er friskt og delikat fungerer som dekorasjon. Sett frem det du skal servere i lekre skåler og på fine fat, så skal du se at du trenger lite annen pynt. Friske bær, godteri som skum, M&Ms og marshmallows, nøtter og oste-terninger er snacks som ser nydelig ut i små skåler.

Vil du gjøre litt mer ut av det kan du lage små goodiebags av papirposer som du fyller med forskjellig godteri til hver av gjestene. Eller du kan putte popcorn i små porsjonsposer av cellofan med sløyfe rundt – og spille på at dere venter på at magen skal «poppe».

Potter med navnelapper på

7. Pynt med planter

Den fineste borddekorasjonen er grønn, og du trenger ikke kjøpe dyre buketter for at det skal bli fint! Gå til innkjøp av lange strå og snittblomster, og suppler med lange strå og grener som du finner ute. Fordel så dette i små vaser eller glass som du sprer utover bordet.

En annen morsom idé er å gi bort en liten plante til hovedpersonen og gjestene, for eksempel en avlegger eller en liten sukkulent, som et tegn på babyen som skal vokse og gro. På den måten har du både pynt og gave i ett!