5 gode alternativ til bryllupskake

Alternativt kakebord med cake pops, marengs og eclair i lilla og rosa toner

Du trenger ikke å ha bare kaker på kakebordet i bryllupet. Ha en isbar, eller hva med en fransk croquembouche? Her er fem forslag til festlige kaker.

Kaker har gjerne en plass i festlige lag – og ikke minst i bryllup. Og selve kronjuvelen på kakebordet, bryllupskaken, har gjerne en sentral plass i programmet.

Tradisjoner og skikker til tross – det er selvfølgelig ingenting som tilsier at dere må ha bryllupskake og et bugnende kakebord. Dette er jo deres store dag – og det er dere som velger hva dere vil fylle den med.

Ved å tenke litt utenfor boksen kan dere fint servere noe moderne, kreativt og minneverdig – som både stiller søtsuget og står i stil med deres smak. Nedenfor gir vi dere fem søte tips til hva som kan erstatte det tradisjonelle kakebordet.

Rosa iskuler som ligger på en kjeks
Ispinner som er opp-ned i en skål
Makroner som ligger ute på et håndkle
fire makroner på et bord

#1 Isbar

Skal dere arrangere sommerbryllup kan det nødig slå feil med noen frosne fristelser til kaffen. En iskrem- eller gelatobar kan du enkelt fikse selv – og dessuten sette ditt personlige preg på. Gå til innkjøp av store pakker med med is, søte beger og strøssel.

Strøssel kan settes fram i skåler eller konserveringsglass – og vil du gjøre deg ekstra flid, kan du også printe ut personlige etiketter til så vel strøssel som de ulike is-smakene. For at isen ikke skal smelte før alle gjestene har forsynt seg, kan det være smart å sette isboksene eller ispinnene på fat fylt med isbiter.

#2 Makroner

Hvem sa at det er størrelsen som teller? Makroner – franske småkaker, laget av mandel, melis, eggehvite og sukker – er fargerike og dekorative, og smaker himmelsk. De er søte, crispy på utsiden og seige inni, og du kan gå for den fargen som står i stil med dagen forøvrig.

De kan kjøpes ferdige fra både dagligvareforretninger og konditorier, og beregner du én makron til hver av gjestene, får alle den etterlengtede søte godbiten til kaffen – uten at dere trenger å sprenge budsjettet.

#3 Godteribar

Smågodt blir stadig vanligere i bryllup – og det er jo ikke så rart: Den kan enkelt gjøres personlig, er forholdsvis rimelig, og byr på noe for enhver smak. Gå til innkjøp av godterisorter som står i stil med bryllupstemaet, prydelige beholdere og søte papirposer, og la gjestene få plukke sammen sine egne godteposer – som de kan nyte bit for bit, hele kvelden og natten igjennom.

Forskjellige typer godteri på et bord
Dessert på små glass med sugerør i
En bryllupskake laget av små kuler

#4 Blåbærsmoothie

Noe søtt kan også drikkes! Og selv om det kanskje føles uvant å skulle servere en smoothie sent på kveld, så kan det faktisk være akkurat det gjestene trenger for å få fylt på med energi før festen.

Smoothien kan lages eller bestilles på forhånd, og serveres i små glass med søte sugerør. Nam!

#5 Croquembouche

Har du hørt om croquembouche? Det er en fransk tradisjonskake som både smaker og ser fantastisk ut. Den består av vannbakkels fylt med vaniljekrem, som er stablet oppå hverandre i en kjegleform og holdes sammen med hjelp av knekk. Setter du fram et par tårn med croquembouche til kaffen så gjestene kan plukke seg en vannbakkels hver, kommer de garantert til å bli både imponerte og tilfredsstilt.