Typete gaver til far

Mann som sitter på seng i et lyst soverom får et kort med hjerte og en klem fra en jente. Foto til artikkel om gaver til farsdag.

Finn inspirasjon til en personlig farsdagsgave som vil glede akkurat din pappa. Har du en pappa som elsker dingser – eller skog og fjell?

Dagen vi hedrer pappaene våre med litt ekstra oppmerksomhet er på trappene, og selv om vi vet at far garantert er fornøyd med en ekstra klem og god frokost, er det gøy å slå til med en gave du vet han vil elske.

Det er jo lite som slår følelsen av å gi bort en personlig farsdagsgave som treffer blink! Vi har nemlig tipsene du trenger til akkurat din pappa.

Førstepersonsperspektiv på bein med tøfler, ligger på sofa, skap i uskarp bakgrunn. Foto til artikkel om gaver til pappatyper på farsdag.

Hjemmekos til den myke pappaen

Dette er den lune og gode pappaen du alltid kan snakke med. Han som aldri sier nei takk til en filmkveld i godstolen med deg, og som mer enn gjerne disker opp en høstgryte til hele familien på søndager.

Tips til farsdagsgave:

En sånn pappa vil elske å få et par hjemmestrikkede sokker – og han kommer til å bruke dem til de hullete. Er ikke strikking noe for deg, kan du selvfølgelig gå til innkjøp av et par varme ullsokker også, eller tøfler – hvis det er mer hans greie. En av høstens romaner vil heller ikke slå feil.

Fugleperspektiv på mann og jente som ligger i senga med VR-briller. Foto til artikkel om gaver til pappatyper på farsdag.

Tech-pappaen som elsker dingser

Pappaen din elsker alle dingser og tjenester som gjør hverdagen lettere og morsommere. Bak ethvert kjøp ligger det mye research, og når han først kjøper noe er det alltid det beste. Han følger nøye med på alt Elon Musk finner på med SpaceX, og er en ivrig lytter av Teknisk Ukeblad sin podcast.

Tips til farsdagsgave:

Pappaen din er med andre ord oppdatert på det nyeste innen teknologi, og om han ikke allerede har begynt å gjøre om huset til et smart-hjem, kan du kickstarte det nå.

En smartkontakt kan brukes både til å skru på lamper og til å styre temperaturen på panelovnen med mobilen. Vil du slå på stortromma, eller har mulighet til å spleise med andre familiemedlemmer, kan dere kjøpe en smartlås til døra. Det vil gjøre det lettere for hele familien, og far vil bli i ekstase!

Fugleperspektiv på mann som ligger under bil og reparerer noe, barn gir ham verktøy. Gråtoner. Foto til artikkel om gaver til pappatyper på farsdag.

Verktøy til fikse-far

Når du ser for deg pappa har han gjerne en blyant bak øret og en spiker i munnviken. Han har alltid et prosjekt på gang, og har ingenting imot å bruke fritiden til å mekke bil eller snekre sammen et nytt rekkverk til verandaen.

Dette er pappaen du alltid kan spørre om det skulle være noe, og han fortjener all den oppmerksomhet han kan få.

Tips til farsdagsgave:

Den perfekte gaven til en praktisk fikse-pappa er naturligvis et flunkende nytt verktøy. Bare husk å ta med byttelapp, for denne typen vet akkurat hva han vil ha! En myk fleecegenser som kan holde ham varm mens han fikser og ordner er også et godt tips. Eventuelt kan du også snu på flisa og anse farsdagen som en anledning hvor du varter opp eller stiller opp for ham.

Mann og gutt sitter ved bål i kveldssol ved siden av teltet. Foto til artikkel om gaver til pappatyper på farsdag.

Ta villmarkspappaen med på tur

Du lærte deg å bruke kart og kompass som barn, og har vært på så mange familieturer med telt at du helt har mistet tellingen. Sånn er det å ha en pappa som helst bruker hvert ledige minutt i skog og mark. Enten hans spesialitet er fluefiske, stisykling, padling eller langrenn, så kan vi love deg at han vil bli glad for noe som kan brukes på tur.

Tips til farsdagsgave:

En ny fiskekrok, et par nye sykkelhansker, ullundertøy, eller varmende ullsokker er nødvendige gaver for friskusen. Deler du pappas kjærlighet for frisk luft, kan du også gi bort en opplevelse sammen med deg, som for eksempel en hytte-til-hytte-tur i fjellet med DNT.

Totalbilde. Mann, dame og to barn lager mat på lyst kjøkken. Foto til artikkel om gaver til pappatyper på farsdag.

Den kulinariske pappaen

Når din far inviterer til middag, da kommer folk. Pappaen din er nemlig en kløpper over grytene, og han lyser opp om han får fortelle om måltidet han har tilberedt. Han handler helst lokalt og kvier seg på ingen måte for å bruke penger på råvarer av høy kvalitet.

Tips til farsdagsgave:

Skal du kjøpe gave til denne pappaen bør du gå for noe som tilfredsstiller smaksløkene: En god olje, en kurv full av delikatesser – eller kanskje noe du har laget selv? Anstrenger du deg for å lage et deilig syltetøy, en god hummus eller syltet rødløk og overrekker dette på et fint glass med sløyfe på, kommer han garantert til å bli både imponert og glad. Skal du slå på stortromma, kan du også invitere ham med ut på en fin restaurant eller på et kokkekurs med en kokk han ser opp til.

Mann og gutt sykler mot kamera på landevei med frodig skog rundt seg. Foto til artikkel om gaver til pappatyper på farsdag.

Birken-pappaen

Sist, men ikke minst, har vi den superspreke pappaen. Enten han har drevet med det hele livet, eller begynte etter fylte 40, er Birken-pappaen et fenomen mange kjenner til. Han er lidenskapelig opptatt av å holde seg i form, og enten det er å sykle til og fra jobb eller å løpe halvmaraton, så prioriterer han å bruke tid på det.

Tips til farsdagsgave:

Denne sporty fyren blir i hundre av alt som kan gjøre ham raskere, både når det gjelder teknisk utstyr og klær. Vanntett etui til smarttelefonen, bluetooth ørepropper eller ny rem til treningsklokka vil garantert falle i smak. Han bruker mye treningstøy, så et nytt sett med t-skjorter eller sportssokker er også gull.