Årets høst-trender for kvinner

Øreringer
Gullsmed Ofstad: 1. Snakes fra Charlotte Strømmen. // 2. Nyheter fra Sif Jacobs.
Dame med solbriller
Du finner hoops og earcuffs hos Glitter.

Selv om sommeren går mot slutten, er det fortsatt mye å se frem til. Blant annet årets høstmote! La deg inspirere av høstens trender på Namsos Storsenter.

Høstens trender for kvinner byr på en herlig blanding av god strikk, fine koseklær, boblevest og flotte jordfarger. Smykketrendene er preget av gull, miljøvennlige materialer og et snev av Østen.

Preg av Østen i smykkeverden

Hos Gullsmed Ofstad er høstens trender i smykkeverden preget av Østen.

- Det er gull som er på topp, og da gjerne en litt mørkere gullfarge enn vi er vant med her i Norden. Sier Guri som er Butikksjef på Gullsmed Ofstad.

Glitter merker den samme trenden. Innenfor smykker er det chains, hoops and earcuffs, fortsatt mye i gull.

Glitter har i tillegg fokus på sin egen kolleksjon med semi precious stones/materials, krystaller – aventurin og amethyst, samt miljøvennlige produkter. Miljøvennlige kvalitetsprodukter og materialer er det viktigste: som for eksempel sølv og resirkulert sølv.

En damehånd med ringer og armbånd
Ringer fra Maanesten er populære for tiden.

Lag på lag

Hos Gullsmed Ofstad går det mye ørepynt, hvor det handler om å kombinere fasong, farge og merke. Det er også en trend med flere ringer gjennom ørene, lagvis med smykker og ringer på alle fingrene.

- Jo flere hull i ørene, jo bedre! Vi ser at trenden virkelig er mange hull, og en mix og match av flere ulike øredobber. Vi merker også at spreke farger blir mer og mer på moten. Sier Guri.

Når det kommer til «lag på lag» på fingrene – er ringene fra Maanesten populære.

- Maanesten er virkelig et voksende merke, med så mange herligheter. Ringene er en spesiell favoritt blant ungdommen. Maanesten kommer stadig med nyheter, og vi venter i spenning på hva de kommer med nå i oktober. Fortsetter Guri med å si.

Dame med hårklemme
Hårklyper er et must-have tilbehør, du finner de hos Glitter.
Bjørner til smykker
Bamsesmykkene har kommet for å bli hos Gullsmed Ofstad.

MUST-HAVE TILBEHØR

Hos Glitter har vi flere ulike trender i høst, som er fordelt måned for måned, men hårklyper er vår aller største must-have og hovedfokus mot høsten og vinteren. Sier Andrea som er Butikksjef på Glitter.

Hos Gullsmed Ofstad merker de at Bamsesmykkene har kommet for å bli. De passer like godt til voksne, ungdom og barn - med alle de forskjellige fargene er du garantert å finne flere favoritter!

To damer på tur

Trenden med jordfarger fortsetter

- God strikk, fine koseklær og cardigans vil prege motebildet i høst. Sier Kine på Kines Corner.

Det går fortsatt i masse jordfarger, men vi ser tydelig at det kommer mer «poppy» fargerike farger etter hvert.

- Vårt største «Must-have» denne høsten er likevel yttertøy fra BRGN, fortsetter Kine med å nevne.

De har en visjon om å lage funksjonell og urban mote av høy kvalitet. Dette er plagg du kan bruke uansett vær: Altså helårsjakker som er vanntette, vindtette og pustende! BRGN er et norsk motemerke som ble grunnlagt i Bergen i 2015.

Hos Sport Outlet er mørk grønn, rust rød og brun fargene som går igjen både hos barn, dame og herre. Og den store trenden er ull! Alt fra ullundertøy til strikkede ullgensere til både tur og fritid.

Dame med jakker
Boblevest og vendbar jakke fra Din Verden 2. etasje.
Shacket i hvit og blåe striper
Dame med boblevest
Shackets og boblevest fra KappAhl.

Boblevest, Strikkevest og Shackets

Hos Tone på Din Verden 2 etasje merkes det at boblevest preger motebildet i høst. Must-haves denne høst er boblevest, strikket genser, skjorter og vester, sier Tone på Din verden.

I tillegg til jordfargene, går det mye i gode høstfarger som duse blåtoner, grønn, petrol og gammelrosa.

Shackets og vester er også populært i høst. Shackets er skjortejakker og passer perfekt i mellomårstiden vi er inne i nå. Vero Moda/Object har et stort utvalg shackets og vester.

Hos KappAhl er det lange boblevester og strikkevester i alle former som gjelder.

I fjor var trenden strikkevest over skjorten, men i år er det lov med ALT under vesten. Sier Janne og Ida hos KappAhl. Putt vesten over kjolen og eller bruk strikk lag på lag med forskjellige tekstiler. Særlig ser vi at skinn og denim kombineres med strikk i år.

Veske og dame med veske
Hvorfor ikke matche veske og sko i samme farge?
Beige boots
Boots har kommet for å bli, du finner boots hos Skoringen.
Briller på utstilling
C-optikk: 1. Briller med avrunda kanter fra Vendela. Mattefarger og metall // 2. Briller med kraftige rammer fra Tom Ford.

Sko og tilbehør

- Høsten desidert hotteste trend til dame, og det vi selger mest av på Skoringen er boots, både lange, korte og halv lange. Med chunky såle og vanlig såle. OG farger, mye natur/jordfarger, som lys beige/offwhite, mosegrønn og brun. Svart er alltid med, sier Merete som er eier av på Skoringen og Citybag.

Høstens trender på vesker når det gjelder farger er litt de samme som på sko. Natur og jordfarger, mye grønt. Rødt er også en farge som er med denne høsten. Flettemønster på vesken er en trend som kom i vår og som fortsetter i høst. Vi selger både PU vesker og skinnvesker.

Hos C-Optikk er det matte farger, gjerne i kombinasjon med metall som gjelder! Denne høsten merkes det godt at de duse jordfargene er tilbake slik som rosa og brun. På brillefronten gjelder både briller med avrunda kanter fra Vendela og briller med kraftige rammer fra Tom Ford. Sistnevnte er kjent for kule og røffe design, samtidig som det skal være stilrent og klassisk.

- Vi merker også at knallfargene kommer! Nyhetene som vi får inn fremover har skarpe farger, samt mye svart og gull i kombinasjon, sier Siv på C-optikk!