Disse sminketrendene er perfekt til nyttårsaften

Fugleperspektiv på kvinne som ligger på seng med svart velurkjole og rød leppestift. Foto til artikkel om perfekte sminketrender til nyttårsaften.
Nærbilde av dame med pannelugg og knallrøde lepper som smiler med lukkede øyne
Ultranært bilde av nese og lepper i glossy mursteinsrød tone

Et nytt år er i anmarsj – ta farvel med det gamle ved hjelp av glitter, glam og raketter! Gjør deg klar for årets siste fest med disse sminketrendene.

Nyttårsaften er ikke kvelden for den naturlige looken, tvert imot ønsker vi gjerne å sminke oss litt ekstra når vi skal gjøre stas på året som gikk og ønske det nye velkommen.

Benytt anledningen til å teste ut en trend du ikke har turt å prøve tidligere i år, gjerne noe langt unna hverdagssminken. Nyttårsaften er kvelden for å være litt vågal!

5 tips til hvordan du nailer nyttårssminken

1. La leppene ta seg av snakkinga

Leppestifttrenden er enkel: Enhver farge eller tekstur som sørger for at leppene dine stjeler showet er en vinner – og har vært det siden antikkens dager.

Om vinteren, når de lyse sommerklærne er lagt bort og vi generelt velger mørkere farger, kan du godt gå for en dyp tone til leppene også. Hvis du trenger hjelp til fargevalg, kan vi avsløre at plommefarget eller dyp burgunderrødt alltid er hot om vinteren.

Tips!

Hvis du synes mørk leppestift er litt vel vågalt, kan du gå for en klassisk rød. Rød funker alltid!

Nærbilde av ansikt med masse glød og naturlig sminke
La huden gløde
Knust øyenskygge i forskjellige nyanser av rosa og lilla
Nærbilde av øye sminket med rød øyenskygge og sølvglitter
Glitter + sminke = sant
Nærbilde av ansiktet til modell, sminket med rød øyenskygge
Skill deg ut med farger inspirert av 80-tallet.

2. Skinn som en stjerne

Glød eller «glow» har vært et hett ord innenfor sminke og hudpleie en stund nå. Huden skal se ren og duggfrisk ut, med masse fukt og glans.

Vil du gå for denne looken, bør du fukte huden godt før du legger sminke. Bruk en god fuktighetskrem, gjerne sammen med et serum eller en ansiktsolje. Velg så sminke som gir glød, for eksempel en fuktighetsgivende foundation og en krembasert rouge fremfor en puddervariant.

Tips!

Når du handler sminke til nyttårsaften kan du gjerne velge produkter med shimmer eller glitter i, som kanskje føles litt «mye» til hverdags.

3. Alt som glimrer er gull

Glitter er gøy uansett alder, og nå kan du bruke så mye du vil uten at noen kan si du er oversminket. Raid butikkhyllene for alt som glitrer og ser gøy ut!

Når du sminker deg med glitter velger du selv hvor tett og hvor mye du legger. Du kan pakke glitteret tett på øyelokkene, eller drysse det flere steder i ansiktet. I tillegg til på øynene er glitter fint langs kinnbena, over neseryggen eller i tinningen.

For å forsterke gløden kan du legge en skimrende kremrouge først og så drysse over glitter i samme fargetone. Er du redd for at glitteret skal drysse, kan du bruke glitterlim eller egne primere som er utviklet for å holde glitteret på plass.

Nå finnes det glitter som ikke danner mikroplast i havet, og har du mulighet bør du bruke det.

Tips!

Du kan enkelt lage din egen glitterøyenskygge ved å blande glitter med øyenbrynsgelé. Det er viktig at du bruker glitter som er ment for huden.

4. Ha det gøy med farger

Brukte du sminke på 80-tallet? Da husker du garantert at farget øyenskygge var tingen – gjerne akkompagnert av svart eyeliner på våtkanten av øyet og mye maskara.

Nå kan du finne frem kreativiteten fra den tiden, og eksperimentere med akkurat de fargene du ønsker, men denne gangen er det eyelineren som skal ha en knæsj farge. Skaff deg en eyeliner i neonfarge, gjerne flere ulike, det er nemlig trendy å kombinere farger, så her er det kun fantasien som setter grenser.

Forbered gjerne øyelokket med en primer, som sørger for at eyelineren holder seg der den skal være. Deretter er det bare å utforske hele fargepaletten!

Tips!

Legg gjerne litt øyenskygge under og i utkanten av øyet for ekstra effekt.

Kvinne i mørkt rom med lukkede øyne med voldsom sminke på øyelokkene. Foto til artikkel om perfekte sminketrender til nyttårsaften.
Nærbilde. Kvinne med lilla eyeliner ser mot kamera. Foto til artikkel om perfekte sminketrender til nyttårsaften.
Nyttårsaften er den perfekte anledningen til å eksperimentere med sterke farger og markante linjer med eyelineren..

5. Dropp den klassiske streken

Ikke vær redd for å eksperimentere med eyelineren! En trend vi har sett mye av det siste året, og som spås å vokse seg større fremover, er å tegne mønster med eyelineren. Istedenfor å kun tegne den klassiske streken på kanten av øyevippene, kan du legge til en strek på øvre delen av hvert øyelokk, rett under brynsbenet.

En annen variant er å tegne streker fra øyelokket og opp igjen, slik at det blir en trekant som går ut fra øyet og opp på øyelokket. Dette er en mildt sagt iøynefallende trend som krever sin kvinne, men du blir utrolig fin hvis du først nailer det.

Tips!

Det kan være vanskelig å få pene og ikke minst symmetriske streker. Øv deg noen ganger før den store kvelden er her.