Tips til høstmiddagen

Tildekket bord
1. Feel: Service med gulldetalj er flott til borddekking // 2. Kines Corner: Rustikk er fremdeles favoritten som å bruke fjøler til servering.
Blomsterbuket
Floriss: Buketter kan være flotte til bordpynt!
Bordkort
Innbydelsekort
Ark: Hvorfor ikke gå litt ekstra og ha bordkort og sende innbydelser til høstmiddagen.

Trenger du tips til hvordan du kan dekke høstbordet eller inspirasjon til hva du skal servere gjestene dine? Her er noen flotte tips fra våre butikker.

Borddekking

Høst betyr innekos, tente lys, gode middager og ikke minst tid med gode venner og familie. Nå som vi endelig kan omgås litt flere igjen, er det så hyggelig å invitere til middag og gjøre det skikkelig «høstkoselig». Derfor kan det være gøy å gjøre noe ekstra ut av borddekkingen.

Skal du invitere til en hyggelig og etterlengtet høstmiddag, er et generelt tips til borddekkingen å gå for én fargeskala. For eksempel grønt, i kombinasjon med hvitt, sort og gull.

Hos Feel er Burgunder tekstiler et must denne høsten. Hva med å velge en fargeskala med burgunder, i kombinasjon med tre, sort og gull?

Det rustikke er fremdeles en favoritt, og trefjøler til servering og pynt er et must denne høsten!

- Høstens bordpynt består av små enheter over hele bordet. I bryllup ser man den samme trenden. Bruden skal ha en veldig «tilfeldig bukett». Nesten som hun har plukket den opp i grøftekanten på tur til kirka! Sier Hilde på Floriss.

Hvis du vil gjøre ekstra stas på gjestene dine, går det an å sende ut en invitasjon i forkant eller pynte bordet med dekorative bordkort. Ark Namsos har også den populære serien Norgesglasset hvor du får telysholdere og glass til den perfekte høststemningen.

Til syvende og sist, er det viktigste å dekke et bord du selv vil sitte rundt. Trivsel er det viktigste, og man burde dekke bordet med det i bakhodet. Bruk gjerne noe du har hjemme fra før, prøv å hold deg til én fargeskala i borddekkingen og husk at små detaljer kan gjøre en stor forskjell.

Surdeigsbrød
Hamstad Bakericafe: Surdeigsbrød er alltid godt å ha i skuffen.

Høstmiddagen med forrett, hovedrett og dessert

Nå som vi har på plass dekorasjonen, må vi planlegge hva vi skal servere gjestene våre.

På høsten er det vel få ting som slår den klassiske fårikålen. Likevel synes vi med fordel det går an å lage fårikål som en litt artigere spiseopplevelse, og med en tre-retter som bryter med den litt grove kjøttsmaken.

Til forrett anbefaler vi derfor: Surdeigsbrød fra Hamstad Bakericafe!

Brød bakt med surdeig gir nemlig en litt syrlig, god smak og aroma. Hamstad har tre forskjellige surdeigsbrød som enkelt bidrar til en saftig start på fårikål-måltidet.

Fårikålkjøtt, kjøttpølse og kålhoder
Lyng
Extra: 1. Vi har alt du trenger for å lage fårikål // 2. Hvorfor ikke pynte med litt lyng til høsten?
Kasseroller
Kitch'n: Vi har stort utvalg av kasseroller som du trenger til å lage fårikål med.

HOVEDERETT: FÅRIKÅL FRA EXTRA

Extra har alt du trenger til fårikålmiddagen – både ingredienser, oppskrift og fremgangsmåte. Det behøver heller ikke ta timevis å lage god fårikål. Se hvordan du får fårikålen klar på bare 40 minutter her!

Hos Extra får du også herlig høstdekor.

Kjeler til fårikålen får du hos Kitch'n. Kjele fra Vargen og Thor i kobber og hamret design. Tåler både oppvaskmaskin og stekeovn.

Kjele Fra Le Cruset. En publikumsfavoritt i originale farger.

Sitronterte
Hamstad Bakericafe: Sitronterte kan smake ekstra godt etter ett mettet måltid som fårikål.

Alltid plass til litt dessert

Når gjestene begynner å bli mettet på fårikål, er det igjen tid for noe syrlig.

Til dessert anbefaler vi derfor Sitronterte fra Hamstad Bakericafe. En klassisk sitronterte med frisk smak av sitron og en kaffekopp er en perfekt måte å avslutte kvelden på.

Dessertene til Hamstad kan også bestilles her eller nytes i cafeen.